Waarom zijn we zo gek op ontbijt op bed?

07 Apr 2023

Waarom zijn we zo gek op ontbijt op bed?

Het wordt gezien als een groot feest: ontbijt op bed! Of je het nu vaak doet of niet, het vormt altijd een leuk momentje. Maar waarom is een ontbijt op bed nu eigenlijk zo’n succes? Je vraagt het je misschien af. Dat leggen we je graag uit!

Luxe ontbijt

Eerlijk is eerlijk: bij een ontbijt op bed kiezen we vaak voor luxe eten en drinken. Je maakt er iets speciaals van – net even wat meer dan je reguliere ontbijt. Dat valt natuurlijk al in de smaak. Kies voor goede koffie, die je met liefde bereidt. Een kwalitatief koffiemerk is een uitstekende keuze, zodat het bakje extra smaakvol is. Dat lukt met Starbucks koffiebonen! Versgemalen koffie is daarbij nog smaakvoller dan reeds gemalen koffie. Een vers sapje past ook goed bij het geheel. En pak verder uit met broodjes of croissants, in combinatie met luxe beleg. Een eitje erbij is ook een lekkernij!

Bewust genietmoment

 

De ochtend wordt vaak gekenmerkt door haast. Snel klaarmaken en de deur uit! Een ontbijt op bed staat hier haaks op: vaak is het juist een moment van rust. Het is echt een bewust genietmoment, waarbij er even niets anders aan het hoofd is. Zorg voor zo min mogelijk afleiding: stop je telefoon bijvoorbeeld even weg. Als je in de ochtend eens niet direct aan de slag gaat met het checken van je mails of andere apps, begin je de dag met veel minder stress. Daar doe je goed aan!

Ideale start van een vrije dag

Zo’n bewust genietmoment past natuurlijk perfect bij een vrije dag. Zie het ontbijt op bed dan ook als een heerlijke start van een vrije dag, in het weekend bijvoorbeeld. Een goed begin is het halve werk! Tijdens het ontbijt kunnen er ook plannen gemaakt worden voor de verdere indeling van de dag.

Tijd voor een goed gesprek

Tijdens het ontbijt op bed is er alle tijd voor een goed gesprek! Je kunt het eigenlijk zien als een soort mini-afspraakje. Kies idealiter voor een gezellig gespreksonderwerp, om het luchtig te houden. Het is immers een moment van ontspanning!

Ideale verrassing

Wil je je partner eens in de watten leggen? Dan is een ontbijt op bed een hele leuke verrassing. Met name als de ander het niet door heeft. Stap stilletjes uit bed om het ontbijt klaar te maken. En pak natuurlijk helemaal uit, om de verrassing extra feestelijk te maken. Misschien is het wel een idee om ook een cadeautje te geven. Je kunt dit doen op een speciale dag, zoals een verjaardag of bij een jubileum, maar het is net zo leuk om hier op een gewone dag voor te kiezen. De verrassing is dan immers des te groter.

Anders dan anders

Normaliter worden maaltijden genuttigd aan de eettafel, of misschien op de bank. Eten in bed is net even anders dan anders. Grote kans dat je hebt geleerd om niet in bed te eten – maar met het ontbijt op bed is dat ineens hartstikke geoorloofd. Het maakt het extra leuk!