‘Mijn superheld’: Priscilla Presley deelt het gedicht van kleindochter tijdens de herdenkingsdienst voor Lisa Marie Presley

23 Jan 2023

‘Mijn superheld’: Priscilla Presley deelt het gedicht van kleindochter tijdens de herdenkingsdienst voor Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley is op 12 januari op 54-jarige leeftijd overleden in Graceland.

De dienst voor de overleden singer-songwriter begon op zondag 22 januari om 9.00 uur op de voortuin van Graceland, het voormalige huis van rock-'n-roll-legende Elvis Presley.

Ze wordt overleefd door haar moeder, Priscilla Presley, en drie van haar kinderen: acteur Riley Keough, 33, en tweeling Finley Aaron Love en Harper Vivienne Ann Lockwood, 14.

Lisa Marie Presley Public Memorial (Jason Kempin / Getty Images voor ABA)

Priscilla Presley, 77, sprak tijdens de herdenking van haar dochter en deelde een eerbetoon dat volgens haar een van haar kleindochters had geschreven.

"Lisa Marie Presley was een icoon, een rolmodel, een superheld voor veel mensen over de hele wereld", las ze. "Maar mama was mijn icoon, mijn rolmodel, mijn superheld, op veel meer dan één manier. Zelfs nu kan ik niet alles over haar heen krijgen wat er te begrijpen of te weten valt over haar. Maar zoals ze altijd zei: 'Ik' Ik zal mijn best doen.'”

Priscilla las vervolgens een gedicht voor dat was geschreven door haar kleindochter en deelde: "Ze wist altijd dat ze hier niet te lang zou blijven. De kindertijd ging voorbij met een glimp van haar groene oog. Ze groeide toen een eigen gezin. Toen kwam haar tweede kind, haar achterdochtig achterlatend. Zou dit de engel kunnen zijn die me naar huis brengt?"

"Nu is ze thuis waar ze altijd thuishoorde, maar mijn hart mist haar liefde," vervolgde ze. "Ze wist dat ik van haar hield. Ik vrees dat ik haar nooit zal aanraken, maar de oude ziel is altijd bij me. Ze drijft er niet bovenuit."

Priscilla Presley beëindigde haar eerbetoon met een korte persoonlijke boodschap toen ze het publiek toesprak en zei: "Dat zegt genoeg, en bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid hier...Ons hart is gebroken. Lisa, we houden allemaal van je."

De oudste dochter van Lisa Marie Presley, Riley Keough, sprak niet bij de herdenking. In plaats daarvan las haar man, Ben Smith-Petersen, een brief voor die ze schreef voor haar overleden moeder, waarin hij haar bedankte dat ze 'mijn moeder was in dit leven'.

"Ik ben eeuwig dankbaar dat ik 33 jaar met je heb doorgebracht", las Smith-Petersen. “Ik weet zeker dat ik de beste moeder voor mij in deze wereld heb gekozen en dat wist ik zo ver terug als ik me kan herinneren. Ik herinner me alles.”

Verhaal gaat verder

In de brief blikte Keough terug op verschillende momenten in haar jeugd, zoals tijd in de auto, knuffelen in bed, luisteren naar haar moeder die haar slaapliedjes zong, en notities achterlaten in haar broodtrommel.

“Ik herinner me hoe het voelde om bemind te worden door de meest liefhebbende moeder die ik ooit heb gekend”, las hij. “Ik herinner me hoe veilig het voelde om in je armen te zijn. Ik herinner me dat gevoel als kind en ik herinner het me twee weken geleden op je bank. Bedankt dat je me hebt laten zien dat liefde het enige is dat ertoe doet in dit leven.”

In de brief bedankte Keough haar moeder voor het geven van “kracht, mijn hart, mijn empathie, mijn moed, mijn gevoel voor humor, mijn manieren, mijn humeur, mijn wildheid, mijn vasthoudendheid.”

“Ik ben een product van je hart. Mijn zussen zijn een product van je hart. Mijn broer is een product van je hart', concludeerde de brief. "Wij zijn jou. Jij bent ons. Mijn eeuwige liefde. Ik hoop dat je eindelijk weet hoe geliefd je hier was. Bedankt dat je zo hard voor ons hebt geprobeerd. Als ik het je niet elke dag vertel, bedankt."

Tijdens de dienst brachten verschillende sprekers hulde aan Lisa Marie Presley en haar familie, waaronder de voormalige burgemeester van Memphis, AC Wharton, en Sarah Ferguson, de hertogin van York en een oude vriendin van de familie Presley. Jerry Schilling, Alanis Morissette en Axl Rose behoorden tot de artiesten en eerden de overleden muzikant met hun liedjes "Rest" en "November Rain".

Alanis Morissette treedt op op het podium bij de openbare herdenking voor Lisa Marie Presley op 22 januari 2023 in Memphis, Tennessee. Presley, 54, het enige kind van de Amerikaanse zanger Elvis Presley, stierf op 12 januari 2023 in Los Angeles. (Jason Kempin / Getty Images)

Lisa Marie Presley stierf eerder deze maand na een hartstilstand. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat bleek dat ze niet ademde in haar huis in Calabasas, Californië.

Lisa Marie Presley groeide op in Graceland tot de dood van haar vader, die plaatsvond toen ze 9 jaar oud was. Het landgoed in Memphis, Tennessee, markeert de laatste rustplaats van verschillende leden van de familie Presley. Lisa Marie Presley ligt begraven naast haar zoon, Benjamin Keough, die in 2020 op 27-jarige leeftijd stierf.

Op 8 januari, vier dagen voor haar dood, bezocht Lisa Marie Presley Graceland om de 88ste verjaardag van Elvis Presley te vieren. Ze sprak het publiek toe tijdens het evenement en zei "het is een ongelooflijk jaar geweest" en drukte uit hoe trots ze is op de filmweergave van het leven van haar vader met "Elvis" van Baz Luhrmann.

"Het is gewoon zo ontroerend hoe jullie elk jaar van over de hele wereld komen", vertelde ze de menigte. "Het gaat naar mij en mijn familie, bedankt."

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op TODAY.com