Lisa Marie Presley gevierd door Sarah Ferguson, Axl Rose, Austin Butler en meer bij Graceland Memorial

23 Jan 2023

Lisa Marie Presley gevierd door Sarah Ferguson, Axl Rose, Austin Butler en meer bij Graceland Memorial

Billy Corgan treedt op tijdens de herdenkingsdienst voor Lisa Marie Presley tijdens haar herdenkingsdienst in Graceland op zondagochtend. (Foto: Jason Kempin/Getty Images)

Familie, vrienden en fans eerden het leven van Lisa Marie Presley tijdens haar openbare herdenkingsdienst op zondag. De dochter van Elvis en Priscilla Presley stierf op 12 januari op 54-jarige leeftijd na een hartstilstand, hoewel een officiële doodsoorzaak nog niet is vastgesteld.

De herdenkingsdienst, getiteld "A Celebration of the Life of Lisa Marie Presley", werd gehouden in Graceland in Memphis, Tennessee, het iconische huis dat beroemd werd door haar ouders.

De familieleden van Presley, waaronder moeder Priscilla en actrice-dochter Riley Keough, werden vergezeld door Sarah Ferguson, Austin Butler, Axl Rose en verschillende andere beroemdheden die de overleden artiest eerden met een ontroerende dienst vol muziek en herinneringen.

>

Tijdens zijn openingstoespraak vertelde filmproducent Joel Weinshanker het publiek dat Presley specifiek om één ding had gevraagd bij haar begrafenis: "Maak het niet verdrietig."

"Lisa, we zullen vandaag proberen je wens in vervulling te laten gaan," voegde Weinshanker eraan toe, meldde People.

Priscilla Presley betrad ook het podium en kondigde aan dat ze iets zou voorlezen dat was geschreven door haar kleindochter - vermoedelijk Keough, de oudste van Presley's drie dochters - waarop 'alles zegt'.

"'Ik heb geen idee hoe ik mijn moeder onder woorden moet brengen. De waarheid is dat het er te veel zijn. Lisa Marie Presley was een icoon, een rolmodel, een superheld voor veel mensen over de hele wereld, maar mama was mijn icoon, mijn rolmodel, mijn superheld - op veel meer dan één manier, '' vertelde Priscilla, Mensen gemeld. "'Zelfs nu kan ik niet alles over haar heen krijgen wat er over haar te begrijpen of te weten valt, maar zoals ze altijd zei, ik zal mijn best doen.'"

Priscilla sloot de toespraak af met "ons hart is gebroken. Lisa, we houden allemaal van je."

Keough's echtgenoot, Ben Smith-Petersen, deelde ook woorden namens zijn vrouw en onthulde dat het stel nu ouders is van een dochter. Een vertegenwoordiger van Keough heeft sindsdien het babynieuws bevestigd.

"'Ik hoop dat ik van mijn dochter kan houden zoals jij van mij hield, zoals je van mijn broer en mijn zussen hield'," zei hij terwijl hij de woorden van Keough deelde. "'Bedankt dat je me kracht hebt gegeven, mijn hart, mijn empathie, mijn moed, mijn gevoel voor humor, mijn manieren, mijn humeur, mijn wildheid, mijn vasthoudendheid. Ik ben een product van je hart, mijn zussen zijn een product van je hart, mijn broer is een product van je hart.'"

Verhaal gaat verder

Ferguson, een goede vriend van Presley, daagde het publiek uit om "ons vuur van binnen aan te wakkeren om de buitengewone Lisa Marie te vieren."

"Ik sta hier met grote eer, omdat we elkaar Sissy noemden. Ik ben hier al je hele leven bij jullie en ik sta hier met grote eer", deelde Ferguson. "Dus Sissy, dit is voor jou met genegenheid."

Vervolgens citeerde ze wijlen koningin Elizabeth en zei: "Mijn overleden schoonmoeder zei altijd dat er niets gezegd kan worden, het kan beginnen met het wegnemen van de angst en de pijn van deze momenten, want verdriet is de prijs." we betalen voor liefde, en hoe gelijk ze had."

Sarah Ferguson viert haar overleden vriendin Lisa Marie Presley. (Foto: Jason Kempin/Getty Images)

Tijdens de dienst zong Smashing Pumpkins-muzikant Billy Corgan "To Shiela", terwijl Guns N' Roses-legende Axl Rose "November Rain" zong. Verder waren er optredens van Alanis Morrissette en het Blackwood Brothers Quartet.

Axl Rose zingt "November Rain" bij het monument voor Lisa Marie Presley. (Foto: Jason Kempin/Getty Images)

Austin Butler, die Elvis Presley speelde in de recente film Elvis, was ook aanwezig. Hij sprak zich eerder uit na de dood van Lisa Marie en gaf een verklaring af waarin hij zijn verdriet voor haar geliefden over het verlies betuigde.

"Mijn hart is volledig verbrijzeld voor Riley, Finley, Harper en Priscilla door het tragische en onverwachte verlies van Lisa Marie," zei Butler, verwijzend naar Presley's drie overlevende kinderen en haar moeder, meldde Yahoo Entertainment eerder. “Ik ben eeuwig dankbaar voor de tijd dat ik het geluk had om in de buurt van haar heldere licht te zijn en zal voor altijd de stille momenten koesteren die we deelden. Haar warmte, haar liefde en haar authenticiteit zullen altijd herinnerd worden”

In het programma van het evenement deelde de familie Presley een bericht van dankbaarheid voor de overweldigende hulp na de dood van Lisa Marie.

"We willen onze oprechte dank betuigen voor de liefde, het medeleven en de steun die jullie onze familie hebben getoond in deze moeilijke tijd", luidt het bericht. "We zullen je altijd dankbaar zijn."

Presley zal worden begraven naast haar zoon, Benjamin Keough, die in 2020 op 27-jarige leeftijd door zelfmoord stierf, en dicht bij de laatste rustplaats van haar beroemde vader.

Presley werd op 12 januari dood verklaard, slechts twee weken verwijderd van haar 55e verjaardag. Twee dagen na haar spraakmakende optreden bij de Golden Globe Awards kreeg ze een hartstilstand in haar huis in de wijk Calabasas-Agoura Hills.

Enkele uren later bevestigde Priscilla de dood van haar dochter in een verklaring.

"Met pijn in het hart moet ik het verschrikkelijke nieuws delen dat mijn mooie dochter Lisa Marie ons heeft verlaten", zei Priscilla.