De top 5 triggers van migraine met aura en hoe je ze kunt vermijden

28 Mar 2023

De top 5 triggers van migraine met aura en hoe je ze kunt vermijden

Migraine met aura is gevaarlijk en een aandoening waae veel mensen last van hebben. Het is een aandoening waarbij er een aura, ofwel een visuele en/of sensuele verstoring, voorkomt voor de aanvallen. Er zijn veel factoren die een migraine met aura kunnen veroorzaken, maar de top 5 triggers zijn onder meer stress, slaaptekort, voedsel, lichamelijke activiteit en milieuverontreiniging. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze triggers en hoe je ze kunt vermijden.

Stress

Stress is een van de meest voorkomende triggers voor migraine met aura. Stress kan optreden als gevolg van een drukke lifestyle, vermoeidheid, slecht management van tijd of emotionele problemen. Om dit te vermijden, is het belangrijk om stressvolle situaties te vermijden, te rusten en te ontspannen en een gezonde levensstijl aan te nemen.

Slaaptekort

Stel je slaapschema goed in. Hoewel het belangrijk is om voldoende rust te krijgen, is het ook belangrijk om niet teveel te slapen. Probeer ook een consistent slaapritme te houden en probeer niet te laat te gaan slapen.

Voedsel

Voedsel kan een andere trigger voor migraine met aura zijn. Sommige voedingsmiddelen kunnen een aanval triggeren, zoals chocolade, veel koffie, alcohol, kaas, bepaalde vruchten en een hoge mate van histamine in voedsel. Probeer dergelijke voedingsmiddelen te vermijden en kies in plaats daarvan voor gezondere opties.

Lichamelijke activiteit

Lichamelijke activiteit, zoals het dragen van zware objecten, langdurig staan of zwaar tillen, kan ook een trigger zijn voor migraine met aura. Probeer lichamelijke activiteiten te vermijden die je migraine kunnen veroorzaken. Als je je aan een regelmatig oefenprogramma wilt houden, probeer dan om het rustig aan te doen en te beginnen met lichtere oefeningen.

Milieuverontreiniging

Verontreinigende stoffen in de lucht, zoals rook of stof, kunnen ook een trigger voor migraine met aura zijn. Probeer dergelijke verontreinigende stoffen te vermijden en sluit ramen en deuren om de lucht in je huis schoon te houden. Ook is het belangrijk om een luchtreiniger te gebruiken om de lucht in je huis schoon te houden.

Migraine met aura is een ziekte waarbij veel triggers een aanval kunnen veroorzaken. De meest voorkomende migraine aura triggers zijn stress, slaaptekort, voedsel, lichamelijke activiteit en milieuverontreiniging. Om deze triggers te vermijden, is het belangrijk om stressvolle situaties te vermijden, te rusten en te ontspannen, een consistent slaapritme te houden, gezond eten te kiezen, lichamelijke activiteiten te vermijden die je kunnen triggeren en de lucht in je huis schoon te houden. Als je deze triggers vermijdt, kan je migraine met aura verminderen.