'Avatar' markeert 6 opeenvolgende weken op nummer 1, overschrijdt $ 2 miljard

23 Jan 2023

'Avatar' markeert 6 opeenvolgende weken op nummer 1, overschrijdt $ 2 miljard

NEW YORK (AP) — 'Avatar: The Way of Water' van James Cameron leidde voor het zesde achtereenvolgende weekend de kaartverkoop in bioscopen, waardoor het de eerste film is die zo'n aanhoudende regeerperiode heeft in de bioscoop sinds 'Avatar' uit 2009 ."

The Walt Disney Co.'s "The Way of Water" heeft dit weekend $ 19,7 miljoen toegevoegd in Amerikaanse en Canadese theaters, volgens schattingen van de studio op zondag. Het wereldwijde totaal is nu meer dan $ 2 miljard, waarmee het de zesde plaats aller tijden is en net voor "Spider-Man: No Way Home". In eigen land is "The Way of Water" maximaal $ 598 miljoen. Aanhoudend sterke internationale verkoop ($ 56,3 miljoen voor het weekend) heeft ertoe bijgedragen dat het vervolg op "Avatar" wereldwijd $ 2,024 miljard heeft gekost.

Een jaar geleden stond "Spider-Man: No Way Home" ook zes weekenden bovenaan de box office, maar deed het in de loop van zeven weken. Je moet teruggaan naar Camerons originele "Avatar" om een ​​film te vinden die zo lang nummer 1 bleef. ("Avatar" bereikte uiteindelijk een hoogtepunt na zeven weken.) Daarvoor was de enige film in de afgelopen 25 jaar die hierin slaagde een andere Cameron-film; "Titanic" (1997) bleef 15 weken ongeslagen.

“The Way of Water” heeft nu een doel bereikt dat Cameron zelf stelde voor het peperdure vervolg. Voorafgaand aan de release zei Cameron dat "de derde of vierde best scorende film in de geschiedenis" worden "je break-even" was.

De overheersing van de kassa's voor "The Way of Water" werd gedeeltelijk geholpen door een gebrek aan formidabele uitdagers. De enige nieuwe brede release van een grote studio in het weekend was de thriller "Missing" van Sony's Screen Gems en Stage 6 Films. Een low-budget vervolg op "Searching" uit 2018, met in de hoofdrol Storm Reid als een tiener die op zoek is naar haar vermiste moeder. "Missing" speelt zich af op computerschermen. De film, begroot op $ 7 miljoen, debuteerde met $ 9,3 miljoen.

Januari is typisch een rustige periode in theaters, maar een handvol goed presterende overblijfselen hebben de verkoop gestimuleerd.

Hoewel de première in december niet enorm groot was, heeft "Puss in Boots: The Last Wish" van Universal Pictures de afgelopen maand lange benen gehad als een van de weinige opties voor gezinnen in de bioscoop. In de vijfde week kwam het op de tweede plaats met $ 11,5 miljoen in eigen land en $ 17,8 miljoen in het buitenland. Het vervolg op "Puss in Boots" heeft wereldwijd $ 297,5 miljoen opgebracht.

Verhaal gaat verder

De griezelige pop-horrorhit "M3gan", ook van Universal, blijft ook bioscoopbezoekers trekken. Het boekte $ 9,8 miljoen in zijn derde week, waarmee de binnenlandse trek op $ 73,3 miljoen kwam.

En hoewel de populariteit van horrortitels in theaters niets nieuws is, bloeide Sony Pictures' "A Man Called Otto", met in de hoofdrol Tom Hanks, op in een marktplaats die op zoek is naar op volwassenen gerichte drama's. De film, een remake van de Zweedse film 'A Man Called Ove', over een gepensioneerde man wiens zelfmoordplannen voortdurend worden verijdeld door zijn buren, verdiende in de tweede week dat hij op grote schaal werd uitgebracht $ 9 miljoen. In eigen land werd tot en met zondag $ 35,3 miljoen binnengehaald.

Geschatte kaartverkoop voor vrijdag tot en met zondag in Amerikaanse en Canadese theaters, volgens Comscore. Definitieve binnenlandse cijfers worden maandag vrijgegeven.

1. "Avatar: The Way of Water," $ 19,7 miljoen.

2. "Puss in Boots: The Last Wish," $ 11,5 miljoen.

3. "M3gan," $ 9,8 miljoen

4. "Vermist," $ 9,3 miljoen.

5. "Een man die Otto heet," $ 9 miljoen.

6. "Vliegtuig," $ 5,3 miljoen.

7. 'House Party', $ 1,8 miljoen.

8. "That Time I Got Reincarnated as a Slime The Movie," $ 1,5 miljoen.

9. "Black Panther: Wakanda Forever," $ 1,4 miljoen.

10. "The Whale," $ 1,3 miljoen.

___

Volg AP-filmschrijver Jake Coyle op Twitter op: http://twitter.com/jakecoyleAP