Anne Hathaway wilde Eileen maken als reactie op een enge vraag die ze als tiener kreeg

23 Jan 2023

Anne Hathaway wilde Eileen maken als reactie op een enge vraag die ze als tiener kreeg

Anne Hathaway

Eileen van regisseur William Oldroyd ging gisteravond in première op het Sundance Film Festival, en Anne Hathaway, die de film samen met Thomasin McKenzie leidt, maakte van de gelegenheid gebruik om te vertellen hoe de film verband houdt met een heel griezelige ervaring die ze had toen ze begon met acteren als tiener.

Zoals gemeld door Variety, deelde Hathaway tijdens een vraag-en-antwoordsessie na de vertoning dit verhaal: "Ik herinnerde me net een van de allereerste vragen die me ooit werd gesteld toen ik begon met acteren en voor de pers moest staan: Ben je een brave meid?" of een stoute meid? Hathaway zegt dat ze toen 16 was, wat vermoedelijk betekent dat dit in de begindagen was van haar Fox-serie van één seizoen Get Real (met de debuutfilms voor zowel Hathaway als Jesse Eisenberg), en Hathaway zegt dat haar "16- jarige zelf wilde reageren met deze film.”

Lees meer

Disney's 10 grootste geanimeerde flops

'Weird Al' Yankovic's meest essentiële liedjes: 25 prikkelende satires die nog steeds bestaan

De 22 beste middelbare schoolshows van de afgelopen 22 jaar

Hathaway vertelde eerder over de impact van het scenario voor Eileen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Otessa Moshfegh, door te zeggen: “Ik moest bij deze zitten. Ik moest er naar terug. Ik moest ervan weglopen. Het bleef zich aan mij openbaren.” Hathaway zei op Sundance ook dat ze zich aangetrokken voelde tot het project omdat ze met Oldroyd wilde werken, en zei dat zijn film Lady Macbeth (met Florence Pugh in haar doorbraakrol) "een buitengewoon werk" was en een "studie van vrouwelijke complicaties" haar "heel, heel diep."

Eileen speelt McKenzie (doet wat blijkbaar een indrukwekkend Massachusetts-accent is, als je Variety mag geloven) als gevangenissecretaresse die uit haar sombere dagelijkse bestaan ​​ontsnapt wanneer ze een relatie ontwikkelt met een psycholoog (Hathaway) dat neemt uiteindelijk een duistere wending. Eileen heeft nog geen distributeur, maar... daarom ga je met een film naar Sundance.

Meer van The A.V. club

De 30 beste tv-programma's van 2022

De 50 beste HBO-shows aller tijden

Schrijf je in voor The A.V. Clubnieuwsbrief. Voor het laatste nieuws, Facebook, Twitter en Instagram.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.